Volg ons op Linkedin

Linkedin

Forward is: sterke huwelijkse voorwaarden die iedere scheiding overleven

650x215 forward advocaten logo 5

Huwelijkse voorwaarden

Sinds 1 januari 2018 trouwt u standaard in ‘beperkte gemeenschap van goederen’. Voor 2018 trouwde iedereen standaard in gemeenschap van goederen tenzij er bij de notaris afwijkende huwelijkse voorwaarden getekend werden. Forward kan u daar ook in bijstaan.

Huwelijkse voorwaarden updaten

Bent u al getrouwd maar is uw situatie veranderd? Bij Forward kunt u terecht voor advies. Wij beoordelen als sparringpartner uw huwelijkse voorwaarden op actualiteit en juridische risico’s. De afhandeling vindt plaats bij de notaris.

Scheiden met huwelijkse voorwaarden

Een van de eerste vragen die wij stellen is: ‘Wat verwachtte u van elkaar toen u de huwelijkse voorwaarden opstelde?’ De (vaak complexe) juridische formulering speelt ook een rol. Wat staat er concreet in de huwelijkse voorwaarden? Bij Forward onderscheiden wij ons in de laagdrempelige aanpak. Verwacht gerust dezelfde dag nog een reactie op uw brandende vragen.

Patty Dekker: ‘Het komt wel eens voor dat ik de vraag krijg van mensen die al dan niet samen of apart informeren over de mogelijkheden voor de huwelijkse voorwaarden. Vaak gebeurt dit bij het tweede huwelijk wanneer er een negatieve ervaring was en ze het niet nog een keer laten gebeuren. Hoe kan ik het aanpakken? Zo krijgen wij terug dat er bij ons meer aandacht aan geschonken wordt dan bij de notaris zelf.’

Periodieke verrekening niet uitgevoerd, wat nu?

Wanneer het gaat om grote bedragen kan er ellendig lang over geprocedeerd worden. Wij zijn het hier niet mee eens en gaan voor een doordachte maar snelle beslissing gebaseerd op uw situatie en onze ervaring.

Scheiden met huwelijkse voorwaarden als ondernemer

Voor u als ondernemer staat de continuïteit van uw bedrijf altijd voorop. Het moet zeker zijn dat het hoofd boven water gehouden kan worden, ook al voelt dat vaak niet zo in een echtscheiding. Wanneer u of uw ex-partner ondernemer is wordt deze kwestie nog ingewikkelder. Telt de hele waarde van de onderneming mee of alleen de winst? Of wordt de hele onderneming buiten beschouwing gelaten?

‘Wat als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd maar met huwelijkse voorwaarden, moet u dan de waarde van de onderneming met elkaar verrekenen?’

Uit ervaring merken wij dat deze kwestie vooral speelt met het bepalen van de alimentatie. Het inkomen en salaris staan los van elkaar maar wij bepalen naar redelijkheid wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u behoefte aan iemand die u bijstaat of wenst u meer informatie?

Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.