Collaborative divorce

U heeft er misschien al wel eens van gehoord: een overlegscheiding, ook wel collaborative divorce genoemd. Bij een overlegscheiding hebben beide partners een eigen advocaat. Daarnaast is er een mediator en kan er een financieel expert aansluiten, evenals een professional op het gebied van kinderen en scheiding (bijvoorbeeld een kinderpsycholoog).

Meer informatie over overlegscheiden
Mediation én een eigen advocaat? Dan is collaborative divorce een goede optie.

Of kijk op de site van het Collaborative Practice Center

Deskundige begeleiding bij collaborative divorce

In onderling overleg en onder deskundige begeleiding worden afspraken gemaakt over de scheiding en de gevolgen daarvan. Daarbij wordt uiteraard stilgestaan bij de kinderen: hoe is de scheiding voor hen? Wat hebben zij nodig? U wordt begeleid bij het maken van een ouderschapsplan. Ook wordt u inhoudelijk geadviseerd over de financiële zaken die geregeld moeten worden, zoals de verdeling van gemeenschappelijke goederen of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Het vinden van een oplossing staat steeds centraal. Een overlegscheiding is ideaal voor mensen die wel samen afspraken willen maken, maar die bij een ‘gewone’ mediation de partijdige bijstand van een advocaat missen. Ook is een overlegscheiding effectief bij juridisch en/of financieel complexe zaken.

Contact met collaborative professional?

Wilt u meer weten over overlegscheiden? Neem contact op met Geeske van Campen of neem een kijkje op de website van de Vereniging van Collaborative Professionals.